Home Home
Sterrenlaan 5, 5503 BG Veldhoven // T 040-253 34 43

Woensdag 10 april 2019

// Nieuwe activiteiten online!

Dinsdag 26 maart 2019

// Veldhoven Tennist! groep 5 eindfinale

Dinsdag 12 maart 2019

// Sjors Sportief in Veldhoven!

Woensdag 20 februari 2019

// Je kan weer aanmelden voor de volgende periode!

Dinsdag 29 januari 2019

// Art4U-Brede School Muziekfestival 2019

Dinsdag 22 januari 2019

// Ja, ik wil de flyers van Brede School Veldhoven per mail ontvangen!

Woensdag 09 januari 2019

// Nieuwe periode, nieuwe activiteiten!

Vrijdag 21 december 2018

// WIJS Samen Sportief- Plezier in bewegen voor iedereen

Vrijdag 14 december 2018

// Winnaars Stempelkaarten Veldhovense Sportmarkt

Maandag 05 november 2018

// Start Veldhoven Danst! 2018

Nieuwsberichten

‘Wat je bedenkt, dat maak je zelf!’

Donderdag 05 november 2015

‘Wat je bedenkt, dat maak je zelf!’

Een spannende titel, wat zouden we gaan doen? Een groep kinderen startte eind september na schooltijd met deze activiteit op basisschool de Brembocht. Onder begeleiding van Theo Laurijsen gingen zij aan de slag met kosteloos materiaal. De opdracht was om een dier te maken. Kinderen van Korein Kinderplein aan de Messenmaker, die samen met kinderen uit de wijk deelnamen, vertellen over deze activiteit.

We mochten zelf kiezen welk dier we zouden gaan maken, ik heb een paard gemaakt vertelt Julia. Ze gebruikte daarvoor wc-rollen, hout, scooby doo touwtjes en flessen. Lindsey heeft geleerd hoe je een konijn kunt maken van ‘afval’. Theo heeft ons geholpen te bedenken hoe je iets kunt maken aldus Imke. Uiteindelijk maakte ik een kikker met rietjes, tape, lijm, piepschuim en een eierdoos. Als je een dier klaar had, mocht je nog meer maken. En zo maakte Julia een slang, een muis met een holletje, een teckel en een babyteckel. Amélie was heel enthousiast: ik wil dit heel graag nog een keertje doen!

Het grote verschil met gewoon knutselen legt Sarike uit: het was heel grappig, de kunstenaar bracht me op ideeën  waar ik zelf nooit op gekomen was. Zijn beste tip was hoe ik ogen vast kon maken op zo’n vliegenkapje dat je in de zomer gebruikt om het eten af te dekken.

Half november start deze activiteit in de MFA Zuid in Veldhoven. Inschrijven kan via www.bredeschoolveldhoven.nl maar vol=vol

Tot slot willen de kinderen snel weer verder: ‘we kunnen nu niet meer verder vertellen want we gaan naar de gymzaal om mee te doen aan Veldhoven danst!’