Home Home
Sterrenlaan 5, 5503 BG Veldhoven // T 040-253 34 43

Donderdag 21 november 2019

// Veldhovens Judo Spektakel!

Dinsdag 22 oktober 2019

// Yes! Je kan weer aanmelden!

Donderdag 03 oktober 2019

// Kick Off Sjors Creatief: 30 oktober

Vrijdag 27 september 2019

// Terugblik Veldhovense Sportmarkt

Donderdag 19 september 2019

// Veldhovense Sportmarkt 21 september 2019

Maandag 16 september 2019

// Stemmen tekenwedstrijd Sjors Creatief

Donderdag 12 september 2019

// Volgende week starten de eerste activiteiten van het nieuwe schooljaar!

Dinsdag 11 juni 2019

// Veldhoven 75 jaar Vrij

Dinsdag 07 mei 2019

// Soft-Honkbal in Veldhoven!

Woensdag 10 april 2019

// Nieuwe activiteiten online!

Tapijt voor Vrede

Materialen gezocht

Maandag 03 april 2017

Doppen en deksels voor een Tapijt voor Vrede
Doppen, deksels, CD’s en LP’s zijn nodig voor een enorm Tapijt voor Vrede. Op 9 september 2017 leggen Veldhovenaren samen met beeldend kunstenaar Marianne van Heeswijk een ‘tapijt’ van plastic en kunststof afvalmateriaal zoals doppen, deksels, CD’s en LP’s.
Met het Tapijt voor Vrede vraagt Brede School Veldhoven aandacht voor een aspect van de wereldproblematiek. In plaats van discussies over hoe het beter kan, gaat beeldend kunstenaar Marianne van Heeswijk met ouderen en jongeren, met Veldhovenaren, nieuwkomers en voormalig vluchtelingen aan de slag. Op 9 september wordt er in de Citycentrum Passage een enorm tapijt gelegd van recycling materiaal. Brede School Veldhoven zoekt materialen: deksels, doppen, CD’s en LP’s.

Samen bouwen
Marianne van Heeswijk is beeldend kunstenaar en legde al talloze tapijten in andere steden. Haar werkwijze is om samen met de inwoners van een stad gedurende een dag te werken aan een hedendaags mozaïek, dat samengesteld is uit diverse, vaak plastic en kunststof materialen. De beeldend kunstenaar raakte geïnspireerd door de vluchtelingenproblematiek. Naast veelal negatieve berichten in de media, vernam zij ook positieve ervaringen vanuit straten in steden waar soms meer dan 30 nationaliteiten bij elkaar wonen. Onder leiding van de kunstenaar werkten al vele buurtbewoners en bewoners van een AZC aan een gezamenlijk kunstwerk, dat door Van Heeswijk al snel een ‘Tapijt voor Vrede’ werd genoemd. ‘Mensen gaan met elkaar in gesprek; terwijl ze bouwen en in de pauzes. Samen bouwen verbindt,’ zo licht de kunstenares haar werkwijze toe.

Inzamelpunten
Hoewel Marianne van Heeswijk zelf ook voor materialen zorgt, is aanvulling vanuit de Veldhovenaren gewenst. Oude CD’s, LP’s, dopjes, dekseltjes, fiches, alles is van harte welkom. Brede School Veldhoven zet meer dan zestig inzamelboxen op scholen, buurthuizen en wijkcentra. Deze boxen zijn groen en hebben een herkenbare sticker. Vanaf zaterdag 13 mei staan de boxen op talloze locaties in Veldhoven. Voor de dichtstbijzijnde locatie in uw omgeving, kijkt u bij Inzamelpunten bij u in de buurt

https://www.villavanheeswijk.nl/tapijt-voor-vrede.html

Oproep materialen 01