Home Home
Sterrenlaan 5, 5503 BG Veldhoven // T 040-253 34 43

Dinsdag 12 maart 2019

// Sjors Sportief in Veldhoven!

Woensdag 20 februari 2019

// Je kan weer aanmelden voor de volgende periode!

Dinsdag 29 januari 2019

// Art4U-Brede School Muziekfestival 2019

Dinsdag 22 januari 2019

// Ja, ik wil de flyers van Brede School Veldhoven per mail ontvangen!

Woensdag 09 januari 2019

// Nieuwe periode, nieuwe activiteiten!

Vrijdag 21 december 2018

// WIJS Samen Sportief- Plezier in bewegen voor iedereen

Vrijdag 14 december 2018

// Winnaars Stempelkaarten Veldhovense Sportmarkt

Maandag 05 november 2018

// Start Veldhoven Danst! 2018

Vrijdag 02 november 2018

// Inschrijven Sjors Creatief vanmiddag vanaf 16.00uur!

Vrijdag 26 oktober 2018

// Kick Off Sjors Creatief- Nog 5 nachtjes slapen!

Nieuwsberichten

Athletics Movements - Grote finale zaterdag 23 mei

Maandag 18 mei 2015

Kennismaken met atletiek

Op verschillende Veldhovense scholen hebben kinderen uit de groepen drie, vier en vijf de afgelopen periode kennis kunnen maken met atletiek. Zij namen deelaan het project Athletics Movements voor basisonderwijs. Dit programma is in samenwerking met de Atletiekunie, gemeente Veldhoven, Brede School Veldhoven, atletiekvereniging GVAC en Sportivity Service opgezet. Athletics Movements is een programma waarbij kinderen de basisbeginselen leren van diverse atletiekonderdelen.

Eiland Atletica

Aan de hand van een verhaal over het eiland Atletica zijn de kinderen aan de slag gegaan met lopen, springen en werpen. Op dit eiland heeft een ontdekkingsreiziger een hele waardevolle schat begraven. Al eeuwenlang proberen piraten deze schat te vinden. Ze weten wel waar de schat ligt maar kunnen er niet bij komen omdat het er vol zit met aparte beesten. Als reiziger moet atletisch zijn; je moet van steen naar steen kunnen springen om niet gebeten te worden door krokodillen en hard kunnen lopen wanneer je achterna gezeten wordt door rare vogels.

Codes

Iedere les leren de kinderen nieuwe vaardigheden welke nodig zijn om uiteindelijk de schat te kunnen openen. Ze verdienen codes die gezamenlijk de sleutel vormen om de schatkist te openen.

Finale

Op zaterdag 23 mei van 13.00 uur tot 15.30 uur vindt bij de atletiekbaan van GVAC de finale plaats. Met de finale wordt het project afgesloten. Leerlingen gaan deze dag strijden tegen de finalisten van de 9 andere basisscholen. De finale is onderdeel van een groot atletiekevenement. Inschrijven voor dit evenement kan via http://www.bredeschoolveldhoven.nl/activiteit/periode/5 

 

Kader:

Brede School Veldhoven is een netwerk van onderwijs, opvang en zorg- en welzijn voor alle kinderen in Veldhoven. Leuk, leerzaam en gevarieerd. Kijk voor meer informatie over brede school, dagarrangementen en activiteiten op www.bredeschoolveldhoven.nl/inschrijvingen

atletiek afbeelding1