Home Home
Sterrenlaan 5, 5503 BG Veldhoven // T 040-253 34 43

Woensdag 09 januari 2019

// Nieuwe periode, nieuwe activiteiten!

Vrijdag 21 december 2018

// WIJS Samen Sportief- Plezier in bewegen voor iedereen

Vrijdag 14 december 2018

// Winnaars Stempelkaarten Veldhovense Sportmarkt

Maandag 05 november 2018

// Start Veldhoven Danst! 2018

Vrijdag 02 november 2018

// Inschrijven Sjors Creatief vanmiddag vanaf 16.00uur!

Vrijdag 26 oktober 2018

// Kick Off Sjors Creatief- Nog 5 nachtjes slapen!

Donderdag 11 oktober 2018

// Sjors Creatief weer van start in gemeente Veldhoven

Donderdag 11 oktober 2018

// Veldhoven Danst! 2018 weer van start!

Dinsdag 09 oktober 2018

// Nieuwe activiteiten online -Doe mee!

Dinsdag 02 oktober 2018

// Iedereen hoort erbij!

Nieuwsberichten

Materialen gezocht tapijt voor Vrede

Vrijdag 19 mei 2017

Doppen en deksels voor een Tapijt voor Vrede
Doppen, deksels, CD’s en LP’s zijn nodig voor een enorm Tapijt voor Vrede. Op 9 september 2017 leggen Veldhovenaren samen met beeldend kunstenaar Marianne van Heeswijk een ‘tapijt’ van plastic en kunststof afvalmateriaal zoals doppen, deksels, CD’s en LP’s.
Met het Tapijt voor Vrede vraagt Brede School Veldhoven aandacht voor een aspect van de wereldproblematiek. In plaats van discussies over hoe het beter kan, gaat beeldend kunstenaar Marianne van Heeswijk met ouderen en jongeren, met Veldhovenaren, nieuwkomers en voormalig vluchtelingen aan de slag. Op 9 september wordt er in de Citycentrum Passage een enorm tapijt gelegd van recycling materiaal. Brede School Veldhoven zoekt materialen: deksels, doppen, CD’s en LP’s.

Samen bouwen
Marianne van Heeswijk is beeldend kunstenaar en legde al talloze tapijten in andere steden. Haar werkwijze is om samen met de inwoners van een stad gedurende een dag te werken aan een hedendaags mozaïek, dat samengesteld is uit diverse, vaak plastic en kunststof materialen. De beeldend kunstenaar raakte geïnspireerd door de vluchtelingenproblematiek. Naast veelal negatieve berichten in de media, vernam zij ook positieve ervaringen vanuit straten in steden waar soms meer dan 30 nationaliteiten bij elkaar wonen. Onder leiding van de kunstenaar werkten al vele buurtbewoners en bewoners van een AZC aan een gezamenlijk kunstwerk, dat door Van Heeswijk al snel een ‘Tapijt voor Vrede’ werd genoemd. ‘Mensen gaan met elkaar in gesprek; terwijl ze bouwen en in de pauzes. Samen bouwen verbindt,’ zo licht de kunstenares haar werkwijze toe.

Inzamelpunten
Hoewel Marianne van Heeswijk zelf ook voor materialen zorgt, is aanvulling vanuit de Veldhovenaren gewenst. Oude CD’s, LP’s, dopjes, dekseltjes, fiches, alles is van harte welkom. Brede School Veldhoven zet meer dan zestig inzamelboxen op scholen, buurthuizen en wijkcentra. Deze boxen zijn groen en hebben een herkenbare sticker. Vanaf zaterdag 13 mei staan de boxen op talloze locaties in Veldhoven. Voor de dichtstbijzijnde locatie in uw omgeving, kijkt u bij Inzamelpunten bij u in de buurt

https://www.villavanheeswijk.nl/tapijt-voor-vrede.html

Oproep materialen 01