Home Home
Sterrenlaan 5, 5503 BG Veldhoven // T 040-253 34 43

Woensdag 10 april 2019

// Nieuwe activiteiten online!

Dinsdag 26 maart 2019

// Veldhoven Tennist! groep 5 eindfinale

Dinsdag 12 maart 2019

// Sjors Sportief in Veldhoven!

Woensdag 20 februari 2019

// Je kan weer aanmelden voor de volgende periode!

Dinsdag 29 januari 2019

// Art4U-Brede School Muziekfestival 2019

Dinsdag 22 januari 2019

// Ja, ik wil de flyers van Brede School Veldhoven per mail ontvangen!

Woensdag 09 januari 2019

// Nieuwe periode, nieuwe activiteiten!

Vrijdag 21 december 2018

// WIJS Samen Sportief- Plezier in bewegen voor iedereen

Vrijdag 14 december 2018

// Winnaars Stempelkaarten Veldhovense Sportmarkt

Maandag 05 november 2018

// Start Veldhoven Danst! 2018

Nieuwsberichten

''Néé, scheids! Hij is voor hún!''

Dinsdag 26 april 2016

 

Met evenveel oprechtheid als overtuigingskracht kwam deze oneliner uit de mond van een, pakweg, 8-jarig jochie, toen scheidsrechter Henk van de Ven in zijn ogen de verkeerde beslissing nam door de ingooi halverwege het veld en bij een achterstand van zijn partij aan zijn sterkere tegenstander te geven. "Echt waar! Híj (een ploeggenootje) heeft 'm nog aangeraakt!" Behalve Henk stonden nog wat coachende OldStars te kijken.  Die gunden eigenlijk dat ventje de bal! Maar het kereltje was niet te vermurwen en (misschien wel voor hedendaagse begrippen) te eerlijk. Zijn nauwelijks verbaasde opponent nam toen maar de ingooi snel voor zijn rekening. 

Hét moment van de dag voor degenen die het gezien hadden!

De eerlijkheid en onschuld van een kind! Op het leuke toernooi van BS Dick Bruna (vorige week vrijdag 22 april op De Korze), waarbij de hulp van de OldStars van RWV was ingeroepen was het één van de hoogtepunten van deze Koningsdagspelen! Absoluut!

Een tiental OldStars van RWV hadden gehoor gegeven aan de vraag van BS Dick Bruna om de voetbalteams te coachen tijdens de wedstrijden, die onderdeel uitmaakten van de Koningsspelen, die op De Korze plaatsvonden. In vol ornaat stonden ze die morgen om 8.15 uur paraat om de velden in orde te maken, Peer van Gerwen (opperhoofd van de jeugd van Rood-Wit) zijn uitleg van de dag te horen geven en nodige tassen koffie naar binnen te werken, die Erwin Buiting voor hen gezet had.  (Onderstaande foto is gemaakt door een kind uit groep 5!)

De kinderen kwamen uit de bovenbouw (5 t/m 8) en ze speelden hun partijtjes zeven tegen zeven. Eén van de OldStars was de scheidsrechter en het aanbod OldStars was dermate groot, dat elk team kon beschikken over twee coaches!  Een ongekende weelde! Coaches, die hun sporen in het voetbal ruimschoots verdiend hadden en hun deskundige kijk op vooral de tactiek met de kinderen voor elke wedstrijd deelden. De kinderen vonden het prachtig! En de OldStars? Die hielden het door hun enthousiasme en dat van de kids de hele dag vol, gelukkig geholpen door het koffietankstation en de energie, die ze elke woensdag opdoen tijdens de trainingen van Ad Lueb.

Er werd zeer fanatiek gecoacht! Als een soort Simeone  en Mourinho stonden Jan en Peer hun kids tot grote hoogte op te zwepen! De kinderen gingen voor hen door het vuur. Opvallend was ook dat veel meisjes niet voor de jongens onder deden!

Natuurlijk was er wel eens zo'n harde bal, die op de verkeerde plek terecht gekomen was, zoals op de foto hiernaast, waar Frans en Ad een voetballer moesten opvangen en troosten. Ook daar stonden de OldStars hun mannetje!

De OldStars van RWV waren zelfs nog in staat om tussen de middag op het hockeyveld van Basko een demonstratiewedstrijd walking football te geven voor alle deelnemende voetballers van deze Koningsspelen.

Voor een werkelijk uitzinnig publiek van enkele honderden enthousiaste kinderen, gedisciplineerd rondom het veld gezeten, bereikten de OldStars een hoog niveau! Beide partijen werden enthousiast toegejuicht en na afloop "bestormden" de toeschouwers het veld om een high-five van hun idolen-voor-een-dag te bemachtigen! Prachtig!

 Al met al een geslaagd evenement voor kinderen en OldStars van Rood-Wit Veldhoven!

Bij de pagina foto's is een fotoverslag van de dag bijgevoegd!

All-stars